På Världsdiabetesdagen sprider vi kunskap om diabetes

Idag på Världsdiabetesdagen vill vi uppmärksamma alla som lever med diabetes-
En av våra viktigaste frågor är att öka kunskapen om diabetes. När man har diabetes eller är anhörig så är kunskap nödvändig för att klara vardagen. Vården hinner inte alltid ge den information och det stöd man behöver och då finns vi där som en vän i vardagen och hjälper till att fylla kunskapsluckorna.

Men diabetesarbetet handlar också om att påverka. På nationell nivå arbetar vi med att bevaka patienternas intressen och där har vi kontakten med politiken och myndigheter samt tankesmedjor och opinionsbildare. På regional nivå handlar det om att bidra till att förbättra vardagen utifrån de riktlinjer för diabetesvården och de förutsättningar som finns på respektive ort. 

Vill du vara med och stödja vårt arbete för en bättre, tryggare och friare vardag för alla med diabetes?

Passa på och bli medlem idag så får du en härlig fotkräm för diabetsfötter samt gratis medlemskap för hela 2024. Dessutom en toppenbra tidning och möjlighet att delta i digitala utbildningar om diabetes. Och givetvis möjlighet att engagera dig i vårt arbete för en jämlik diabetesvård i hela landet.  välkommen till oss!

Vår dag går i kunskapens tecken då vi deltar i Dagens Medicins spännande temadag om diabetes och därefter blir det inspirationskväll med intressanta föreläsare i Diabetes Stockholms regi.

Vi önskar er alla en fin diabetesdag