Diabetes Sverige var på plats när HV71 mötte Leksands IF i en fullsatt arena

Det är lördagskväll den 18 november och i Jönköping är det åter dags för en spännande SHL -match! HV71 ska ta emot Dalarnas Leksand IF i hemmaarenan ”Husqvarna Garden arena”.

Redan en och en halv timme innan matchstart börjar entusiastiska HV- och Leksandsfan att fylla entrén. Det vimlar av blå-gula tröjor och halsdukar och sorlet från förväntansfulla besökare stiger i takt med att klockan tickar ner mot nedsläpp.

Där i vimlet, står vi… med en stor digitalskärm i ryggen, som förmedlar kvällens budskap och fördelarna med att vara medlem i Diabetes Sverige. Vi rycks med av glädjeyran och får många trevliga möten med människor som vill vara med och stötta! Vi delar ut tidningar och förklara att vi tillsammans kan göra skillnad, driva frågor och arbeta för en jämlik vård.

Tre perioder och två pauser senare, står HV71 som vinnare i matchen som slutar 5-3! Vi känner oss också som vinnare! Och vill rikta ett stort Tack till HV71, som möjliggjorde ett möte med 6 500 människor med olika och unika relationer till diabetes!

Evelina Karting
Kontaktperson region Jönköping, Diabetes Sverige